Bofællesskab på vej

Om os

Jurist, journalist og med i en gruppe, der er i fuld gang med at starte et nyt bofællesskab. Det er min baggrund for at skrive om bofællesskaber på vej.

Siden efteråret 2015 har jeg været med i en gruppe, der arbejder på at etablere bofællesskabet Mageløse på den gamle flyvestation i Værløse lidt uden for København. De første huse er rejst. De første beboere flytter ind i februar 2019. Og når vi når til julen 2019 vil vi være 29 familier, der bor i vores nybyggede bofællesskab. 

Mange gange i det forløb, som ender med at strække sig over fire år, har jeg savnet et sted, hvor vi kunne lære af andres erfaringer med den kæmpestore opgave, det er at etablere et nyt bofællesskab. Læse om hvordan andre har grebet det an, så vi både kunne blive klogere og få ideer til at håndtere alle de udfordringer, vi er stødt på. Finansiering, finde flere deltagere, beslutningsprocesser, indrette vores fælles udendørsarealer, designe husene, økonomien osv, osv, osv, osv.

Websitet startede som min afgangsopgave på Journalisthøjskolen, hvor jeg i juni 2018 afsluttede uddannelsen som fagjournalist. Med tiden vil det komme til at dække mange flere aspekter, end det gør nu, for det er min plan at skrive videre.

En tjekliste til start af bofællesskab finder du ikke her på sitet. Men forhåbentlig finder du viden og inspiration til, hvordan du kommer i gang, og hvordan du sammen med dine kommende bofæller kan gribe processen an.  

Kommentarer, ris, ros og forslag til nye artikler er mere end velkomne på info@bofællesskabpåvej.dk.

Janni Rose Christensen